Informasjonsside for deg som har bestilt Skårøya og skal planlegge turen dit.

Last ned eller skriv ut informasjonshefte.

Avbestilling

Avbestilling må skje skriftlig pr e-post til post@hitraleirskole.no

    • Avbestilling innen tre måneder før bestilt opphold er kostnadsfritt.
    • Avbestilling innen en måned før oppholdet medfører at du må betale halv leie.
  • Avbestilling mindre enn en måned før oppholdet medfører full betaling.

Betaling

  • Skjer hovedsakelig ved at du får regning i etterkant på e-post. Ved større arrangement kan det hende vi må be om at noe betales på forskudd noen uker før.

Romfordeling og pakkeliste

Kom deg til Kvenvær, Hitra

Bil

Beregn ca 3 timer fra Trondheim med normal trafikk.
Kvenvær ligger på vestspissen av Hitra. Når du kommer ut av tunnelen på Hitra kan du enten kjøre om Forsnes eller Fillan – det tar omtrent like lang tid. Når du kommer til Kvenvær kan du kjøre ned på kaia ved Bunnpris Kvenvær for å laste av folk og fe. Google maps lenke til Bunnpris Kvenvær. 

Kollektivtransport

Kontakt Atb eller sjekk deres nettsider. Du kommer deg fint til Hitra med båt eller buss daglig. Fra Sandstad/Fillan kan det være litt værre å komme seg til Kvenvær. Sjekk med atb eller Hitra Taxi for alternativer. Større grupper kan også bestille egen buss fra hurtigbåtkaien til Kvenvær. En del besøkende bestiller også egen buss fra f.eks Trondheim til Kvenvær.

Parkering

På kaia kan du laste av utstyr og folk. Det er ikke lov til å parkere der så for å parkere bilen må du kjøre opp til hovedveien, ta til høyre og etter 50m finner du en parkeringsplass på venstre hånd. Det koster kr 100 pr bil pr opphold og betales i butikken – kvittering legges i frontruta. Hvis stengt legger du en lapp i frontruta og betaler når du drar. Skriv isf at du er kunde av Hitra Leirskole Skårøya.

Båt fra Kvenvær til Skårøya

Hvis du leier båt av oss finner du den på flytebryggene i Kvenvær. Når du kommer ned landgangen til flytebrygga tar du til venstre og deretter til høyre. Deretter er det båt nr 3 på venstre side.
Det er to alternative ruter når du skal til Skårøya. Se bilde under eller gå til vårt opplevelseskart og velg veibeskrivelse.

Båtrute Kvenvær - Skårøya

Båtrute Kvenvær – Skårøya

Kvenvær – Skårøya under brua (sort rute)

Egner seg best for kajakker eller mindre båter ved flo sjø da turen under brua er grunn og smal. Du bør ha kjørt litt båt i området før du tar denne ruta. Kjør ut helsøysundet og ta nordsiden av Gjøssøya til du kommer til brua. Kjør under brua og kort etter har du husene på Skårøya på styrbord side.

Kvenvær – Skårøya rundt Buholmen (grønn rute)

Kjør ut fjorden helsøysundet og hold sørsiden av Straumøya. Kjør inn fjorden og inn det smale sundet mellom Buholmen og Trettøya. Følg deretter sjømerkene rundt Buholmen. Hold deg langs land på styrbord side til du ser Husene på Skårøya.

Nøkler

Finner du i en boks som henger på Naustveggen under brua til naustloftet.