En av de beste måtene å salte fersk fisk på før den skal tilberedes er å bruke en blanding av vann, salt og sukker. Du må planlegge litt bedre, men det er ikke mer arbeid en vanlig salting. Den store fordelen er at fisken får en veldig fin konsistens og får jevn salting tvers gjennom.

Ingredienser

  • 1 l Vann
  • 50 g salt
  • 40 g sukker
  • 600 g fisk i porsonsstykker el.lignende

Hvis du har mye fisk ganger du bare opp.

Slik gjør du

Bland sammen laken til det er oppløst. Legg i fisk og bland forsiktig. La det ligge i 5-12 timer. Etter 5 timer er den lettsaltet og etter 12 timer er den enda fastere og saltere.

Variasjoner og smakssetting

På Skårøya har vi fri tilgang til tare og andre råvarer fra sjøen. Her kan man leke seg med lette smakstilsettinger. Prøv f.eks å kokk opp laken med en håndfull sukkertare, korianderfrø og revet sitronskall. Kjøl ned, sil av og gjør som beskrevet over.